woensdag 12 januari 2011

De Strijd der Moeders

Lieve Mark,

Heb jij wel eens bij het schoolhek gestaan? Het ziet er op het eerste gezicht best gezellig uit. Maar ondertussen woedt er een gemene strijd; De Strijd der Moeders. Werkende vs Thuisblijvende moeders. En ik kan je vertellen, hij is heel naar.

Het ergste is dat het er aan de oppervlakte heel gezellig en leuk uitziet. Maar wij vrouwen zijn gemene wezens en dat wordt op het schoolplein uitgevochten. Als je er 1 ziet rennen, dan weet je dat ze naar d'r werk moet en dat is al genoeg voer voor de Thuisblijvende moeders. Ze is natuurlijk ontaard, want werken is niet goed voor de kinderen. En adersom is het niet veel beter; Die thuisblijf-moeders hebben tijd over, maar doen helemaal niets op school. Terwijl ze niets te doen hebben. Werkende moeders (wegens schuldgevoel) daarentegen nemen vrij om pepernoten te bakken op school, voorleesmoeder te zijn of zelfs klassenmoeder.

We zijn nare wezens!

En als je dacht dat je er dan bent, dan heb je het mis. Het gaat nog verder dan dat. Dan krijg je nog de normale dingen; moeders die andere moeders neerhalen omdat ze er niet leuk genoeg uitzien. Of omdat hun kinderen niet verzorgd en volgens de laatste mode naar school gaan. Het doel is natuurlijk om zichzelf beter te voelen. Maar helpt het? Het wordt er alleen maar een groter wespennest door.

Wat kunnen we doen om dit op te lossen? Hoe worden we gewoon normale mensen, die aardig zijn en elkaar helpen?

Veel liefs,

Marjet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten